Ga naar hoofdinhoud

Wat is het?

Welzijn op Recept is een alternatief voor mensen met psychische of sociale problemen die bij de huisartsenpraktijk komen en hiervoor geen medische of psychologische behandeling nodig hebben. In plaats van een medisch recept voor te schrijven, verwijst de huisarts deze patiënten door naar een welzijnscoach. De welzijnscoach gaat samen met de deelnemer op zoek naar wensen, behoeften en mogelijkheden. Omdat ieder individu anders is en andere wensen en behoeften heeft, is hier altijd sprake van maatwerk.

Het doel van Welzijn op Recept is het verhogen van het welbevinden van de deelnemers. De welzijnscoach gaat in een serie oplossingsgerichte ondersteuningsgesprekken en samen met de deelnemer na hoe deze haar of zijn situatie kan verbeteren en weer positieve emoties kan ervaren. Deelnemers krijgen inzicht in wat er speelt, worden gemotiveerd om actie te ondernemen, ondersteund om te achterhalen hoe dit aan te pakken en bij het zetten van daadwerkelijke stappen, bijvoorbeeld deelname aan een activiteit.

Voor wie?

Mensen die met psychosociale klachten regelmatig de huisarts bezoeken maar geen medische of psychologische behandeling nodig hebben.

Samenwerking met:

  • Kerkrade-West: Gezondheidscentrum Terwinselen/Medisch Centrum West
  • Kerkrade-Noord: Huisartsenpraktijk Laumen
  • Kerkrade-Oost (Chevremont e.o.): MC de Linde (Hanssen en Posman)
  • Kerkrade-Oost (Bleijerheide/centrum): Medisch Centrum Kruisstraat

Laat een reactie achter