Limburg Early Execution Fonds (LEEF)

Limburg Early Execution Fonds

Heb jij een innovatief idee dat onze gezondheid bevordert? Pitch het bij LEEF!

 

LEEF is een samenwerking tussen LIOF, ESZL, Stadsregio Parkstad en Vie en is bedoeld voor mensen met een interessant idee dat kan bijdragen aan een gezondere samenleving. Dus, heb jij een oplossing gevonden voor overgewicht? Weet jij hoe onze helden in de (thuis)zorg nog beter en efficiënter kunnen werken? Of werk je aan iets anders dat past bij een gezonde levensstijl? Dan is LEEF uitermate geschikt voor jou.

LEEF

Hoe werkt LEEF?

In een pitch van maximaal 15 minuten geef jij de kern van je idee weer. Een idee dat de gezondheid in de regio Zuid-Limburg bevordert. In jouw pitch geef je antwoord op de volgende vragen: welk probleem lost jouw idee op? Welke stappen ga je ondernemen? Waar zet je je budget precies voor in?
De presentatie van jouw pitch dien je een week voor de afspraak in per mail. In maximaal 12 slides presenteer je een duidelijke omschrijving van het product en de meerwaarde voor de regio. We zien daarnaast graag terug welke commerciële kansen worden benut en op welke markt gefocust wordt. Benoem ook zeker achtergrondinformatie over het team en voeg een overzichtelijke planning en wijze van aanpak toe.

We houden van korte pitches waarna we gezamenlijk nog tijd hebben om vragen door te nemen.

Na afloop krijg je van het panel te horen hoe nu verder. Binnen twee tot drie weken willen we je laten weten wat het gaat worden, meestal lukt dat, soms niet.
Wanneer het team van experts gelooft in jouw idee, ontvang je een investeringssubsidie van maar liefst € 10.000,-. Een investering die jou de mogelijkheid biedt om je idee verder uit te werken en het draagvlak in de regio te onderzoeken. Behoort jouw pitch tot de beste drie pitches van het jaar? Dan bieden we je ook nog eens de mogelijkheid om tot € 30.000,- te lenen onder zeer gunstige voorwaarden. Het doel van de subsidie is om initiatiefnemers met veelbelovende ideeën op het gebied van gezondheid in een vroeg stadium te ondersteunen bij het onderzoek of de ontwikkeling van desbetreffend idee.

Kortom, heb jij een uniek idee maar ontbreken de middelen om de gewenste groei te genereren? Wacht niet langer en pitch je idee voor onze experts.

*Heb jij hulp nodig bij de uitwerking van het idee of bij het vormgeven van de pitch? Wij stellen maar al te graag ons netwerk aan ondernemers binnen de zorgsector ter beschikking.

LEEF werkt aan vernieuwde strategie

Het LEEF heeft inmiddels behoorlijk wat initiatieven mogen ondersteunen en werkt momenteel aan een strategie om het huidige succes te kunnen voortzetten. Tot die tijd kunnen we helaas geen nieuwe aanvragen begeleiden. Zodra het LEEF weer nieuwe aanvragen kan ontvangen, zullen we dit mogelijk maken op deze website.

Op de hoogte blijven van het LEEF en het laatste nieuws van Vie? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Voorbeelden uit de regio

LEEF
28 februari 2023

LEEF en… Claudia Stevens – InRespect

Samen met haar viervoeter geeft Claudia (groeps)trainingen aan zorg- en welzijnsmedewerkers waarbij ze hun eigen emoties leren voelen.
LEEF
28 februari 2023

LEEF en… Geertje Caris – Bureau 21

Dankzij het spel de Drakenvallei van Geertje kan iedere basisschoolleerling in de klas uitblinken tijdens de les.
Mind walk vitaalLEEF
28 februari 2023

LEEF en… Liesbeth Wijlaars en Angelica Kosters – Mind Walk Vitaal

Rust vinden in het drukke leven of jezelf uit de knoop halen. Daar ontwikkelden Liesbeth & Angelica de Mind Walk Vitaal app voor.
LEEF
28 februari 2023

LEEF en… Wim Schrooten – Stimuliz

Wim maakt samen met zijn collega's de (motorische) ontwikkeling van kinderen op basisscholen inzichtelijk met AI en slimme algoritmen.
LEEF
28 februari 2023

LEEF en… Jan de Lange – eFORZE

Met eFORZE werkt Jan aan projecten die bijdragen aan het voorkomen van ziektes zoals huidkanker.
ParkstadPlakLEEF
27 oktober 2023

LEEF en… Luc Herberichs – ParkstadPlak

Luc Herberichs ontwikkelde ParkstadPlak, een drieledig platform dat inwoners van Parkstad wil motiveren om het hele jaar door sportief te zijn.

Stadsregio Parkstad is de bestuurlijke samenwerking tussen Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal.

LIOF is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van de Provincie Limburg.

ESZL is het samenwerkingsverband van overheden en vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven.

Vie staat voor de gezondheid binnen de regio Parkstad. Een vloeiende beweging die vitaliteit stimuleert en hiermee investeert in de toekomst.