Limburg Early Execution Fonds (LEEF)

Limburg Early Execution Fonds

Heb jij een innovatief idee dat onze gezondheid bevordert? Pitch het bij LEEF!

 

LEEF is een samenwerking tussen LIOF, ESZL, Stadsregio Parkstad en Vie en is bedoeld voor mensen met een interessant idee dat kan bijdragen aan een gezondere samenleving. Dus, heb jij een oplossing gevonden voor overgewicht? Weet jij hoe onze helden in de (thuis)zorg nog beter en efficiënter kunnen werken? Of werk je aan iets anders dat past bij een gezonde levensstijl? Dan is LEEF uitermate geschikt voor jou.

LEEF

Hoe werkt LEEF?

  • In een pitch van maximaal 15 minuten geef jij de kern van je idee weer. Een idee dat de gezondheid in de regio Zuid-Limburg bevordert. In jouw pitch geef je antwoord op de volgende vragen; welk probleem lost jouw idee op? Welke stappen ga je ondernemen? Waar zet je je budget precies voor in?
  • De presentatie van jouw pitch dien je een week voor de afspraak in per mail. In maximaal 12 slides presenteer je een duidelijke omschrijving van het product en de meerwaarde voor de regio. We zien daarnaast graag terug welke commerciële kansen worden benut en op welke markt gefocust wordt. Benoem ook zeker achtergrond informatie over het team en voeg een overzichtelijke planning en wijze van aanpak toe.

  • We houden van korte pitches waarna we gezamenlijk nog tijd hebben om vragen door te nemen.

  • Na afloop krijg je van het panel te horen hoe nu verder. Wij beperken je wachttijd tot een uitslag bekend is zo goed als mogelijk. Binnen twee tot drie weken willen we je laten weten wat het gaat worden, meestal lukt dat, soms niet.

Wanneer het team van experts gelooft in jouw idee, ontvang je een investeringssubsidie van maar liefst € 10.000,-. Een investering die jou de mogelijkheid biedt om je idee verder uit te werken en het draagvlak in de regio te onderzoeken. Behoort jouw pitch tot de beste drie pitches van het jaar? Dan bieden we je ook nog eens de mogelijkheid om tot € 30.000,- te lenen onder zeer gunstige voorwaarden. Het doel van de subsidie is om initiatiefnemers met veelbelovende ideeën op het gebied van gezondheid in een vroeg stadium te ondersteunen bij het onderzoek of de ontwikkeling van desbetreffend idee.

Kortom, heb jij een uniek idee maar ontbreken de middelen om de gewenste groei te genereren? Wacht niet langer en pitch je idee voor onze experts.

*Heb jij hulp nodig bij de uitwerking van het idee of bij het vormgeven van de pitch? Wij stellen maar al te graag ons netwerk aan ondernemers binnen de zorgsector ter beschikking.

Meld nu jouw idee aan

Vul direct het contactformulier in om je aan te melden en wie weet overtuig jij ons binnenkort met jouw bijzondere idee!

Voorbeelden uit de regio

 
 

MAAT helpt bij het plannen van de dag voor mensen met cognitieve beperking."Wij geven mensen met cognitieve uitdagingen hun vrijheid en zelfredzaamheid terug door samen een dagplanning op te stellen en te delen middels een smartwatch. Daardoor krijgen ouders en begeleiders meer controle en beter inzicht in dagelijkse uitdagingen."

.

Esther Goossens - Directrice MAAT

 
 

Qwiek ontwikkelt producten gericht op beleving voor de zorg. "Vanuit Kerkrade werkt ons team met veel passie en creativiteit aan zorginnovaties met beleving! Parkstad is een prima plek gebleken om ons bedrijf op te bouwen!"

.

Chris Rameckers - Commercieel Directeur Qwiek

 
 

Stimuliz strijdt tegen gezondheidsachterstanden bij kinderen. “Middels een aantal gevalideerde motoriek- en beweegtesten maken wij gezondheid van kinderen inzichtelijk en meetbaar. Elke school of sportvereniging kan dit afnemen en (bij-)sturen op basis van resultaten. Zo helpen we kids gezond te worden en te blijven. Vanuit Heerlen, voor scholen in heel Nederland."

.

Wim Schrooten - Directeur Stimuliz

Stadsregio Parkstad is de bestuurlijke samenwerking tussen Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal.

LIOF is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van de Provincie Limburg.

ESZL is het samenwerkingsverband van overheden en vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven.

Vie staat voor de gezondheid binnen de regio Parkstad. Een vloeiende beweging die vitaliteit stimuleert en hiermee investeert in de toekomst.