Ga naar hoofdinhoud

Maandag 27 juni zijn zo’n 100 leerlingen van basisschool De Blokkenberg in Kerkrade, in gezelschap van ouders en leerkrachten, gestart met de wandelvierdaagse op school. In totaal doen er 194 deelnemers mee! Iedere dag staat een route van ongeveer 4 kilometer op het programma. “We willen hiermee het bewegen onder kinderen in de groepen 1 t/m 8 stimuleren”, zegt Marco Caumon van de Oudervereniging, die het evenement samen met de school organiseert. “Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.”

Gezonde snack voor onderweg

Omdat deze wandelvierdaagse helemaal past bij het gedachtegoed van Vie – Leven in Beweging ondersteunen Vie-partners Albert Heijn XL Kerkrade en Jumbo Kerkrade West de deelnemers onderweg met gezonde producten. Albert Heijn XL Kerkrade sponsort 800 flesjes water, Jumbo Kerkrade verstrekt 800 mueslirepen. Beide supermarkten hebben in hun zaak het zogeheten Vie-schap ingericht waar gezonde en betaalbare Vie-recepten worden aangeboden.

“Kinderen zitten natuurlijk veel op school”, zegt supermarktmanager Ger Gootzen van Albert Heijn XL Kerkrade. “Hartstikke tof dat ze nu vier dagen wandelen en de frisse buitenlucht opsnuiven. Een gezonde versnapering is dan op zijn plaats.” Jos Geraets van Jumbo Kerkrade West: “Met iedere dag een gezonde mueslireep en een flesje water voor onderweg, verzekeren we ze steeds van voldoende energie om de eindstreep halen.”

Laat een reactie achter