Ga naar hoofdinhoud

KERKRADE – Albert Heijn XL Kerkrade en Vie werken samen aan de gezondheid en vitaliteit van de inwoners van Kerkrade en Parkstad. In een pilot van een half jaar wordt het zogeheten Vie-schap geïntroduceerd in de Albert Heijn XL-vestiging aan de Ring 5 in Kerkrade. In het Vie-schap worden tweewekelijks twee smakelijke, makkelijke, betaalbare én vooral gezonde recepten (maaltijden) aangeboden. Compleet met bereidingswijze en boodschappenlijstje. De pilot start donderdag 20 januari.

Supermarkmanager Ger Gootzen van Albert Heijn XL Kerkrade: “Albert Heijn wil samen met Vie beter eten bereikbaar maken voor iedereen. Want als je gezond eet, zit je lekker in je vel. Ik heb goede ervaringen met de gemeente Kerkrade. We hebben al eens samen een project gedaan op het gebied van gezondheid. We hebben hier samen met de kinderen van de basisscholen een gezonde lunch gemaakt. Alles wat met beter eten en het stimuleren van gezondheid te maken heeft vinden we zeer belangrijk.”

Vie is het grootschalige gezondheids- en vitaliteitsproject van de gemeente Kerkrade. Doelstelling is het reduceren van de gezondheidsachterstand die Kerkrade en Parkstad hebben ten opzichte van de rest van Nederland. Dat gebeurt in een veertigtal programma’s waarin aandacht is voor gezondheid en vitaliteit in brede zin.

Trots

Wethouder Huub Wiermans: “We zijn trots dat de grootste kruidenier van Nederland met ons in Kerkrade de schouders wil zetten onder het aanbieden van gezonde voeding. Dit is voor Vie een belangrijke stap. De exposure die Vie in Albert Heijn XL Kerkrade krijgt is fantastisch en helpt ons het Vie-gedachtegoed verder te verspreiden. Op een laagdrempelige manier bieden we in deze Albert Heijn onze inwoners een gezonde leefstijl aan. Dichterbij de consument komen we waarschijnlijk niet.”

Gemotiveerd

Vie is verantwoordelijk voor de samenstelling van de recepten. Deze worden duidelijk zicht- en herkenbaar in de winkel – met de ingrediënten op dezelfde plek – gepresenteerd. De start is donderdag 20 januari t/m woensdag 2 februari met Bonenschotel en Broccoli met gesmolten kaas en meergranenrijst. Donderdag 3 februari t/m woensdag 16 februari kunnen de klanten kiezen voor Omelet met gebakken groenten en Chili con carne. Ger Gootzen: “Bij succes gaan we wat ons betreft zeker verder met het Vie-schap. Vie en Albert Heijn XL Kerkrade versterken elkaar immers in het stimuleren van gezondheid.”

Wethouder Huub Wiermans: “We zijn heel tevreden met deze overeenkomst met deze Albert Heijn, mogelijk tonen in de toekomst ook andere supermarkten interesse. In ieder geval willen het Vie-schap straks ook aanbieden bij sportclubs en tankstations in Kerkrade en Parkstad. Het credo van Vie luidt niet voor niets Leven in beweging. Vie staat nooit stil en zal de komende tien jaar op tal van plaatsen in de samenleving opduiken.”

Laat een reactie achter