Ga naar hoofdinhoud

Onder regie van de Vie Innovatie Hub is het programma Trendbrekers ontwikkeld. Vanuit Kerkrade voor de regio. Binnen het programma werken innovatieve betrokken talenten uit gemeentelijke en niet-gemeentelijke organisaties gezamenlijk aan problemen op het gebied van vitaliteit en gezondheid.

Herkenbare problemen of uitdagingen uit de praktijk staan centraal. Hoe raken deze onze bewoners, en hoe wordt daar in de aanpak vorm aan gegeven. In meerdere bijeenkomsten, steeds staat een ander onderwerp centraal, wordt een trainingsprogramma aangeboden met als doel kennis en ervaring uit te wisselen, talent te delen, te vergroten en te versterken. Deelnemers gaan concreet aan de slag met het oplossen van cases uit de professionele praktijk. Met behulp van het programma Trendbrekers wordt tevens een multidisciplinaire community gebouwd. Het programma zet in op verbeteren van de executiekracht van organisaties, een betere samenwerking tussen organisaties, het vergroten van kennis vergroten over succesvolle innovaties, interventies en oplossingen, het smeden van samenwerkingen tussen partners die werkzaam zijn op het gebied van vitaliteit en gezondheid en het efficiënter (ontschot) leren samenwerken.

Werkbezoeken

De onderwerpen wonen en onderwijs stonden in de eerste twee bijeenkomsten centraal. Naast het gezamenlijk behandelen van praktijkcasussen, zijn ook werkbezoeken aan instellingen in de regio Parkstad onderdeel van het programma. Zo bezochten de deelnemers Basisschool Mijn Spoor in Heerlen, waar na een gezamenlijke gezonde lunch met de kinderen de onderwijscasus inspirerend werd toegelicht door Lian Van den Bosch. Daarna werd onder leiding van Marthij Heijnen een wandeling door de wijk gemaakt, om een beeld van de leefomgeving van de kinderen te krijgen. Marjon Hulst lichtte de verbinding met het programma Trendbreuk toe. Trendbreuk is een gezamenlijke ambitie van vele partijen in Zuid-Limburg. In 2030 willen ze de gezondheidsachterstand van Zuid-Limburg met een kwart hebben ingelopen ten opzichte van de rest van Nederland. Dat doen ze door meer kinderen gezond en kansrijk te laten opgroeien. Andrew Simons en Marc Hendriks namen de deelnemers mee in de maatschappelijke opdracht ‘Onderwijs en gelijke onderwijskansen’.

 

Benieuwd naar onze andere nieuwsartikelen? Je leest ze op onze nieuwspagina.

 

Laat een reactie achter