Ga naar hoofdinhoud

Wat is het?

Stevig ouderschap is gericht op ondersteuning bij het opvoeden en bestaat uit zes huisbezoeken van een speciaal opgeleide jeugdverpleegkundige. Deelnemers bepalen zelf waar ze over willen praten. Van vragen over opvoeding tot verhalen over hun jeugd of huidige situatie. De jeugdverpleegkundige luistert, geeft advies en zoekt samen met deelnemers naar oplossingen. Stevig Ouderschap gaat uit van vier huisbezoeken voor de geboorte en zes tot tien huisbezoeken na de geboorte door een speciaal opgeleide verpleegkundige.

Stevig ouderschap zorgt voor een minder groot risico op ernstige problemen in de opvoeding, betere lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van het kind, meer begrip tussen ouder en kind, minder lichamelijk straffen door de ouders, beter begeleiding naar zorg en ondersteuning en ouders die beter toegerust zijn voor het ouderschap.

Voor wie?

Ouders van kinderen van 6 weken tot 2,5 jaar of aanstaande ouders met een lastige voorgeschiedenis, persoonlijke problemen of onvoldoende ondersteuning.

Laat een reactie achter