Ga naar hoofdinhoud

Wat is het?

Met de proeftuin zorgen we dat kwetsbare gezinnen de uren kraamzorg die zij nodig hebben om zelfstandig en met zelfvertrouwen het ouderschap aan te gaan, ook daadwerkelijk kunnen ontvangen door een financiële bijdrage te regelen. Als het nodig is, ontvangen zij nog een extra steuntje in de rug na de standaard kraamzorg van 8 tot 10 dagen. Zo willen we in het prille begin van het leven zo goed mogelijk ondersteunen bij deze gezinnen om hun zelfredzaamheid te vergroten en om hun kind een gezonde en veilige start van het leven te bieden.

Geboortezorg Flex doet twee dingen. Het eerste is het laten vervallen van de eigen bijdrage voor kraamzorg voor 150 kwetsbare gezinnen. Zo is er geen financiële drempel meer voor de inzet van maximale kraamzorg in deze gezinnen. Daarnaast wordt voor 100 kwetsbare gezinnen kraamzorg op maat aangeboden, die ingezet kan worden tijdens de eerste zes maanden na de geboorte. Het gaat dan om gezinnen die in deze belangrijke levensfase een steuntje in de rug nodig hebben. Geboortezorg Flex kan aansluiten op de kraamperiode, maar kan ook los van de kraamperiode worden verleend. Afhankelijk van wat het specifieke gezin nodig heeft wordt de inzet van de flexibele kraamzorg bepaald.

Voor wie?

Gezinnen die door de verloskundige gesignaleerd worden als kwetsbaar, wonen in Parkstad of Sittard-Geleen, verzekerd zijn bij CZ of VGZ en kraamzorg ontvangen door Geboortezorg Limburg wordt deelname aan de proeftuin aangeboden.

Laat een reactie achter