Ga naar hoofdinhoud

Een van de items om gezondheid te bevorderen, is inwoners uit te nodigen meer te bewegen, naast gezonde voeding, minder alcohol en minder roken. Het bedrijf ImpactHunters van Luc Herberichs heeft een extra motivator ontwikkeld waardoor het aantrekkelijk wordt voor de inwoners om meer én consequenter te bewegen. Een motivator die ook breder insteekt op het onderwerp. Met als doel: een fitter Parkstad is een nog mooier Parkstad.

ImpactHunters werkt op nationaal niveau aan het organiseren van evenementen, projecten en activiteiten in samenwerking met commerciële en maatschappelijke organisaties. Maar het bedrijf laat de thuisbasis Parkstad niet links liggen. Luc Herberichs liep al een tijdje rond met het idee. De uitvoering kwam in een stroomversnelling toen hij in aanraking kwam met LEEF. De adviezen en het netwerk van dit platform bleken een prima basis te vormen voor de doorontwikkeling van het idee.

Bewegingsbevordering

Mensen die aan drie of meer sportevenementen (wandelen, hardlopen en fietsen) van de speciaal ontwikkelde sportkalender deelnemen, verdienen de ParkstadPlak, een fraaie en unieke medaille voor volhouders en werkers aan de eigen fitheid. Naast de speciale kalender worden er in het bewegingskader van het project ook clinics en workshops georganiseerd waar informatie over fitheidsprogramma’s en andere betrokken zaken worden verstrekt. Dit alles om de verhoging van vitaliteit vanuit een zo breed mogelijk kader te benaderen, en de fysieke en mentale gezondheid te verhogen.

Meedoen aan de ParkstadPlak 2024

Op het speciale platform vind je de ParkstadPlak Evenementenkalender. Hier staan alle wandel-, hardloop- en wielrenevenementen op die Parkstad te bieden heeft. Je kunt via het inschrijfformulier voor minimaal drie evenementen van partners van de ParkstadPlak inschrijven. Vergeet niet om bij de inschrijving op de evenementenpagina steeds met hetzelfde e-mailadres aan te melden. Zo kan men checken of jouw inschrijving succesvol is afgerond. Is dat drie keer het geval? Gefeliciteerd, kampioen! Dan ben je het hele jaar door actief bezig geweest én ontvang je de unieke ParkstadPlak.

Uitreiking ParkstadPlak 2024

Deze wordt uitgereikt tijdens de ParkstadPlak Ceremonie in december 2024. De winnaars van de ParkstadPlak zijn die avond eregast. Ze zijn de ParkstadPlak-kampioenen die hun vitaliteit dit jaar hebben verhoogd en zo de verbinding met bewegen en vitaliteit zijn aangegaan. De ceremonie wordt in een interessante vorm gegoten, met inspirerende sprekers en speciale gasten.

Mede dankzij de ParkstadPlak komt een bijzondere regio in beweging. Deelnemers leggen voor zichzelf en de omgeving de nadruk op het belang van vitaliteit. De individuele inspanning krijgt een collectief vervolg, want werken aan vitaliteit inspireert velen tot grote daden in het belang van de gezondheid.

Laat een reactie achter