Ga naar hoofdinhoud

De eerste dertien deelnemers hebben met succes de Empowermenttraining voor vrouwen afgerond. In de HuB in Kerkrade vond een feestelijke bijeenkomst plaats waar de vrouwen in het zonnetje werden gezet. Ze kregen een mooi certificaat als tastbaar bewijs dat ze de training ‘In je kracht’ van de stichting Lezen en Schrijven hebben gevolgd.  

Vrouwen in hun kracht zetten. Daar gaat het om in de Empowermenttraining voor vrouwen. Door de vrouwen sterker te maken wordt hun leefwereld groter en nemen hun kansen om deel te nemen aan de maatschappij toe. Projectleider en trainster Petra Meloni: “We proberen de vrouwen op een hogere trede van de participatieladder te krijgen. Dat kan van alles zijn; vrijwilligerswerk, zingen in een zangkoor, mantelzorger worden, deelnemen aan Nederlandse taalles of computerles die de Bibliotheek Kerkrade aanbiedt om jezelf verder te ontwikkelen of een nieuwe opleiding volgen.”

‘In je kracht’ bestaat uit negen lessen. De deelneemsters oriënteren zich op hun toekomst en mogelijke vervolgstappen in hun ontwikkeling. De vrouwen leren zichzelf beter kennen en waarderen, krijgen zelfvertrouwen en worden zich bewust van hun wensen en mogelijkheden in de toekomst. Ze onderzoeken wat ze kunnen gaan doen om hun dromen waar te maken.

De training staat onder leiding van Petra Meloni, programmamaker van de Bibliotheek Kerkrade. “Dit zijn hele sterke vrouwen”, zegt Meloni. “Ik vind hun prestatie weergaloos! Ben ontzettend trots op ze. Ze zijn vaak buiten hun comfort zone getreden en dat is bewonderenswaardig. Een deel van de vrouwen gaat in januari volgend jaar door met de vervolgtraining. Daarnaast gaan andere deelneemsters deelnemen aan Nederlandse les in het Taalhuis van de HuB.”

De Empowermenttraining voor vrouwen is een programma van Vie – Leven in beweging. Partners in het project die samenwerken zijn: Bibliotheek Kerkrade, de gemeente Kerkrade, welzijnsorganisatie Impuls en het Vista College. De komende tijd worden nog zes nieuwe groepen getraind. Petra Meloni: “De kracht van de training zit in het samen doen, deelnemers en trainsters. Het naar elkaar luisteren en ervaringen uitwisselen. Letterlijk weer tot jezelf komen en in je kracht gaan staan.”

Laat een reactie achter