Ga naar hoofdinhoud

De vijfde groep heeft het 12-weken programma Vitaal Kerkrade afgerond. Zij namen op 1 februari met trots hun certificaat in ontvangst van wethouder John Roland.

Vitaal Kerkrade is een programma van Vie. In dit programma worden mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt begeleid en gecoacht op de onderdelen beweging, voeding, leefstijl en participatie. Hiermee krijgen zij de juiste handvaten voor het creëren en behouden van een vitale leefstijl. Ook worden zij geholpen om (meer) onderdeel uit te maken van de maatschappij, ieder naar zijn of haar eigen kunnen.

Met het spinnenweb van de positieve gezondheid hebben zij hun eigen leven in kaart gebracht en nagedacht over waar zij zélf mee aan de slag willen. Wekelijks ging de groep met sport en spel aan de slag in de gymzaal van het Flexiforum onder de begeleiding van TheMoveFactory. In die 12 weken werden zij dan ook letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht. 

Een beweging die ook na deze 12 weken niet stopt. Met de opgedane kennis en vaardigheden rondom de thema’s voeding, leefstijl, beweging en participatie hebben zij de juiste middelen om ook op de lange termijn aan deze doelen te blijven werken. Ze mogen nu een jaar lang gratis sporten via het Volwassenenfonds.

Wij feliciteren alle deelnemers met het behalen van hun certificaat. We wensen hun veel succes bij de verdere stappen die zij ondernemen! 

Benieuwd naar onze andere verhalen? Je leest ze hier op onze nieuwspagina.

 

Laat een reactie achter