Ga naar hoofdinhoud

Wandelen en fietsen zijn activiteiten die goed zijn voor je gezondheid. Maar ook voor je sociale contacten. Er heerst helaas veel eenzaamheid in de gemeente en daarom initieerde Bewonersplatform Kerkrade Noord een wandel- en fietsverzamelplaats. Sinds 30 mei wordt deze plek aangeduid met een paal op de markt van Eygelshoven. Peter Janssen ziet dat zich steeds meer mensen rondom de paal verzamelen om samen te wandelen of fietsen.

Minder eenzaamheid in de gemeente

Peter zet zich als lid van het Bewonersplatform Kerkrade Noord in voor de leefbaarheid van de wijk. “Samen met de andere leden vormen we een soort antenne. We willen weten wat er speelt in onze omgeving en geven opvallende zaken door aan de gemeente”, legt Peter uit. “Zo kwam voorzitter Loek van de Kamp met het idee van deze paal, die buurtbewoners uitnodigt om samen te wandelen of fietsen.” In samenwerking met wijkwethouder Alexander Geerts en de gemeente werd een verkeersbord ontworpen. “Dit hoge bord staat op de markt van Eygelshoven. Een centrale plek waar iedereen elkaar kan ontmoeten”, vertelt Peter verder. “Met deze wandel- en fietsverzamelplaats willen we de eenzaamheid in de gemeente tegengaan. Samen bewegen is gezond én gezellig!”

Meer verzamelplekken

Mogelijk zijn er ook andere gemeenten die de wandel- en fietsverzamelplekpaal willen adopteren. Hier worden nog gesprekken over gevoerd. “Wie weet wordt de paal ook onderdeel van het Knopen Lopen. Dat is een knooppuntroute door heel Zuid-Limburg”, vertelt Peter. “De Markt wordt dan mogelijk een van de knooppunten.”

Trek je wandelschoenen aan!

Wil je ook aan de wandel gaan met anderen? Ga mee op pad door Eygelshoven met Tesame Sjpatsere, ook een initiatief van het bewonersplatform. Dit wandelevenement wordt georganiseerd in het kader van de Week tegen Eenzaamheid en de Vitaliteitsweek.

Waar? De Laethof, Putstraat 1 in Eygelshoven

Wanneer? 1 oktober 2023

Meedoen? Meld je hier aan en wandel mee!

Laat een reactie achter