Ga naar hoofdinhoud

Landelijke exposure voor Vie! Op 28 november en 4 december is een item over Vie te zien in het programma Onderweg naar de regio op RTL 4. Raph Stijns, projectdirecteur Vie: “Vie heeft op de eerste plaats Zuid-Limburgse impact, maar natuurlijk zijn gezondheid en vitaliteit speerpunten van beleid bij veel Nederlandse gemeenten. In Kerkrade hebben we met Vie in ieder geval de interesse gewekt van de programmamakers in Hilversum. Wellicht kunnen we andere gemeenten in Nederland met ons project inspireren.”

Een tv-ploeg van het productiebedrijf Dutch Content Productions was eind september de hele dag te gast in Kerkrade. Op verschillende locaties werd gefilmd en werden interviews gehouden. Presentator Erik Burgers sprak onder meer op de markt en op de bouwlocatie met Raph Stijns, er werd een bezoek gebracht aan huisarts Sarah Schiffers en met inwoner Aggie Knauf ging Erik een stukje wandelen in de Groene Long. “Terugkijkend op de draaidag ben ik zeker tevreden met wat we samen neer hebben gezet”, zegt Erik Burgers. “De regenachtige start bij Kasteel Erenstein heeft de pret zeker niet weten te drukken en opvallend was dat het tijdens het interview met Aggie ophield met regenen. Dat moet wat te maken hebben gehad met het zonnige karakter van Aggie.”

Waardevol

Aggie schiet in de lach bij de laatste opmerking van Erik. De fervente wandelaarster kijkt terug op een geslaagde opnamedag. “De sfeer was ontspannen, er was totaal geen sprake van nervositeit. De presentator is een leuke, vrolijke jongen, dat helpt natuurlijk mee.” Ze heeft graag aan de productie meegedaan. “Vie is een stevig onderwerp waar in Kerkrade en Parkstad hard aan wordt gewerkt. Daar sta ik volledig achter. Het is waardevol om een bijdrage te mogen leveren aan het bevorderen van een gezonde levensstijl.”

Gezonde levensstijl

Ook huisarts Sarah Schiffers zegde graag toe om aan het item mee te werken. “Als ik als huisarts de kans krijg om voor een groot publiek een gezonde levensstijl te promoten, doe ik dat natuurlijk. De opnames gingen goed, het was leuk om een keer mee te maken. Vie is een belangrijk project dat op korte en lange termijn iets kan betekenen voor de gezondheid en vitaliteit van de inwoners van Kerkrade én Parkstad. Als we óók middels dit item mensen kunnen motiveren om in actie te komen, is dat winst. De programma’s in Vie zijn kansrijk, maar de mensen bepalen het succes.”

Onderweg naar de Regio wordt uitgezonden op RTL 4 en is te zien op zondag 28 november tussen 15.30 en 16.00 uur en op zondag 4 december tussen 13.30 en 14.00 uur.  Mis het niet!

Laat een reactie achter