Ga naar hoofdinhoud

Onlangs is het Vie complex in gebruik genomen en sindsdien heeft al een groot aantal inwoners de weg naar sporthal en zwembad weten te vinden. Gemeente Kerkrade monitort de reacties. Die zijn positief, maar de jongere jeugd verdient aandacht. Deze doelgroep moet worden uitgedaagd om te komen zwemmen”, zegt wethouder Jo Schlangen (coördinatie Vie). “Vie investeert daarom in speelattributen om het recreatief zwemmen voor jongeren aantrekkelijker te maken.” Een extra reden om te investeren in deze attributen is dat kinderen zo spelenderwijs werken aan hun zwemvaardigheid door het klimmen, klauteren, duiken en in en uit het water springen.

Inzetten op speelplezier

Samen met Optisport, de exploitant van Vie, is onderzocht welke speelattributen voor de jeugd interessant zijn. In andere zwembaden blijkt dat attributen als drijfmatten, een loopbrug, maar ook kleiner los materiaal als duikringen, gieters en emmers het speelplezier, en daarmee de aantrekkelijkheid van het zwembad voor de jongere jeugd, verhogen.

De speelattributen waar gemeente Kerkrade middelen voor beschikbaar stelt worden aangeschaft door Optisport. Al in de herfstvakantie kan ermee gespeeld worden in Vie. Ook Optisport heeft extra geïnvesteerd in het speelplezier. Zij hebben een groot opblaasbaar element aangeschaft, waarmee in de herfstvakantie al gespeeld kan worden.

Meer tijd voor vrij zwemmen

In de herfstvakantie zijn er extra mogelijkheden om vrij te zwemmen in Vie. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 15.30 uur en op woensdag van 13.00 tot 15.00 uur.

Bent u geïnteresseerd in onze nieuwsberichten en ontvangt u deze graag maandelijks in uw mailbox? Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Laat een reactie achter