Ga naar hoofdinhoud

Inwoners van Parkstad met een vet idee voor de straatcultuur, konden tot en met begin oktober een Urban Voucher aanvragen. Skaters, steppers, graffiti artists, breakers, rappers en straatsporters werden opgeroepen om zich aan te melden voor de Urban Voucher ter waarde van €500,- . De Urban Voucher is een initiatief van CityLegends en zes Parkstad gemeenten. Samen ondersteunen ze jouw passie voor de urban scene in Parkstad en komen nieuwe initiatieven tot bloei.

Een panel van experts vanuit CityLegends heeft de aanvragen beoordeeld en de drie meest inspirerende inzendingen geselecteerd. 

Skaters Jam

Kelvin Werst zet Brunssum in beweging met een spannende skate-jamwedstrijd! Hij ontving maar liefst twee vouchers ter waarde van €500,-. Zijn aanvraag voor de Urban Voucher is goedgekeurd omdat deze aansluit op het doel van de Urban Voucher en daarnaast de bruisende skatescene in Brunssum belicht. De wedstrijd schijnt licht op de lokale skaters en urban sporters, waardoor we een beter inzicht krijgen in de Brunssumse gemeenschap. Dit is precies waarvoor de Urban Voucher is bedacht: het stimuleren van authentieke en energieke initiatieven die de urban cultuur laten opbloeien.

Pumptrackbaan

Fynn van Rijen uit Kerkrade is de trotse ontvanger van twee Urban Vouchers ter waarde van €500,-. Wat gaat hij doen? Fynn heeft grootse plannen om een Urban event te organiseren en tijdelijk een Pumptrackbaan aan te leggen, en dat is nog niet alles. Hij betrekt ook de lokale verenigingen bij dit initiatief. De reden voor het toekennen van de vouchers? Dit project omvat meerdere partijen, het is vanuit de community bedacht, en brengt reuring in de Urban Scene van Parkstad. Bovendien wordt gepleit voor een permanente Pumptrackbaan in de stad. Dit event zal ons laten zien hoe populair Pumptrack en Urban sports zijn in Kerkrade. Het past perfect binnen de doelen van de Urban Vouchers. 

New Years Jam

Pieke van de Warenburg en Charlie Bonnema uit Heerlen hebben alle reden tot vreugde, want zij ontvingen een Urban Voucher ter waarde van €500,-. Hun initiatief, de ‘New Years Jam’, is een wedstrijd voor de step community in The Promise, Heerlen. Vroeger vonden regelmatig wedstrijden en jams plaats in The Promise, maar deze traditie is helaas verloren gegaan. Met de toekenning van deze voucher hopen we de Urban Scene weer meer onder de aandacht te brengen onder jongeren en hopen we op een revival van deze evenementen. De New Years Jam is een veelbelovende start voor deze herleving.

Lees hier meer over het initiatief Urban Sports & Culture van Urban onderzoeksbureau LINES by CityLegends, de Vie Innovatie Hub Parkstad en zes Parkstadgemeenten.

 

 

Laat een reactie achter