Zo maak je het klaar:
- Laat de tonijn uitlekken.
- Snijd een tomaat in 8 partjes en de andere 3 tomaten in kleine stukjes.
- Snijd de ui en augurk in kleine stukjes.
- Meng de tonijn met de stukjes tomaat, ui, augurk, mais, yoghurt, slasaus en fijngehakte peterselie. Voeg wat peper en zout toe voor de smaak.
- Serveer de salade op een klein bordje met een beetje sla.
Variatietip:
Vervang de tonijn eventueel door zalm uit blik of 250 gram gestoomde makreelfilet
Boodschappenlijstje:
- 2 blikjes tonijn in water (+/- 300 gram)
- 4 kleine tomaten
- 1 kleine ui
- 2 augurken
- 4 eetlepels maiskorrels (blik)
- 4 eetlepels yoghurt, 4 eetlepels (halfvolle)slasaus,
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie en 4 toefjes voor de garnering
- Zout, peper
- 4 blaadjes sla
Dit heb je ook nodig:
- Wokpan of koekenpan