Ga naar hoofdinhoud

Zo maak je het klaar:

  1. Laat de tonijn uitlekken.
  2. Snijd een tomaat in 8 partjes en de andere 3 tomaten  in kleine stukjes.
  3. Snijd de ui en augurk in kleine stukjes.
  4. Meng de tonijn met de stukjes tomaat, ui, augurk, mais, yoghurt, slasaus en fijngehakte peterselie. Voeg wat peper en zout toe voor de smaak.
  5. Serveer de salade op een klein bordje met een beetje sla.

Variatietip:

Vervang de tonijn eventueel door zalm uit blik of 250 gram gestoomde makreelfilet

Boodschappenlijstje:

  • 2 blikjes tonijn in water (+/- 300 gram)
  • 4 kleine tomaten
  • 1 kleine ui
  • 2 augurken
  • 4 eetlepels maiskorrels (blik)
  • 4 eetlepels yoghurt, 4 eetlepels (halfvolle)slasaus, 
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie en 4 toefjes voor de garnering
  • Zout, peper
  • 4 blaadjes sla

Dit heb je ook nodig:

  • Wokpan of koekenpan

Laat een reactie achter