Ga naar hoofdinhoud

De Vie Innovatie Hub Parkstad (VIHP) is het innovatieve kennis- en expertisecentrum van het programma Vie – Leven in beweging, dat in Kerkrade is geboren. In samenwerking met tal van partners wordt stevig ingezet op verbeteren van de gezondheid en vitaliteit van de inwoners van Kerkrade én de regio. LEEF is een onderdeel van de Vie Innovatie Hub Parkstad.

Binnen het LEEF wordt samengewerkt tussen Stadsregio Parkstad Limburg (SPL), Vie Kerkrade, Economische Samenwerking Zuid-Limburg (ESZL) en LIOF. LEEF is een sprankelend initiatief voor een gezondere toekomst in regio Parkstad, een fonds dat ideeën voor gezondheidsbevordering aanmoedigt, begeleidt en financiert. De innovatievouchers ‘sociaal ondernemerschap’ van Stadsregio Parkstad Limburg hebben de pitchers van LEEF ondersteund.

Op 11 april hebben we in het FlexiForum Gemeente Kerkrade, een middag besteed aan de ervaringen die zijn opgedaan door de ondernemers die een voucher hebben ontvangen, en zijn we ingegaan op hun vragen en de (financiële) regelingen die er zijn om huidige en nieuwe initiatieven te ondersteunen.

Met pitches van de Parkstad Plak, Mind Walk Vitaal, Soap series, Amodas en Cirdax was het een mooie en interactieve bijeenkomst. Hieruit blijkt dat niet alleen maatschappelijke organisaties verantwoordelijkheid nemen om te investeren in gezondheid en vitaliteit, maar juist ook de inwoners zelf! En dat deze samenwerking mooie en succesvolle initiatieven en ondernemingen oplevert die kansen biedt én weet te verzilveren.

Laat een reactie achter