Ga naar hoofdinhoud

Sportcentrum Vie is sinds 5 september open. Een prachtig complex met een nieuw zwembad en sporthal voor Kerkrade en omgeving. Eigenaar is de gemeente Kerkrade en Optisport is de exploitant voor de komende 10 jaar. Per 1 juni zwaait de 39-jarige Maarten Schrooyen uit het Belgische Bree er de scepter als locatiemanager. Hij begeleidde voor Optisport al eerder de openingen van nieuwe sportcomplexen in Turnhout (2016) en Lommel (2018). Kerkrade is zijn derde kunstje.

“Maar dit is toch wel van een andere orde”, zegt hij. “Dit is een aanzienlijk complex, het belang van de opdrachtgever, de gemeente Kerkrade, is groot. Verbonden aan dit fysieke complex is namelijk het gedachtegoed van Vie – Leven in beweging, het omvangrijke gezondheids- en vitaliteitsproject van de gemeente. Het is de bedoeling dat deze fonkelnieuwe accommodatie de inwoners van Kerkrade en regio uitnodigt om meer te gaan bewegen.”

Aantrekkingskracht

Die potentie heeft het sportcomplex, verwacht Schrooyen. Hij refereert aan de laatste open dag op 1 september. “Het leek wel of heel Kerkrade en omgeving was uitgelopen. Zo druk heb ik het tijdens een open dag van Optisport nog nooit gezien. Deze accommodatie heeft grote aantrekkingskracht binnen de regio. De mensen zijn écht geïnteresseerd. Naast onze vaste klanten uit Kerkrade hebben we ook al veel nieuwe bezoekers uit Parkstad mogen verwelkomen.”

Aan plannen geen gebrek. Na een opening met “een aantal kinderziektes” in de eerste weken heeft Maarten Schrooyen tijd om naar de toekomst te kijken. “We willen in 2023 ons aanbod verruimen, de behoeften van de inwoners van Kerkrade ontdekken en daarop goed inspelen”, zegt hij. “Dat beschouw ik als onze grote uitdaging van volgend jaar.”

Met de nieuwe plannen zal het alleen maar drukker worden, denkt hij. Er zijn al – met behulp van financiële ondersteuning van de gemeente Kerkrade – speelattributen aangeschaft om het zwemmen voor jongeren aantrekkelijker te maken. “Zo dagen we de kinderen spelenderwijs in het water uit om nog meer te gaan bewegen. Hartstikke leuk voor de opa’s en oma’s om van hun kleinkinderen te genieten tijdens het familiezwemmen in Vie.”

Infraroodsauna

“Wat de senioren beslist zal aanspreken is de recente aankoop van een infraroodsauna met zes zitplaatsen”, zegt Schrooyen. “Bij een vitale leefstijl gaan in- en ontspanning hand in hand. Deze sauna is bijzonder prettig voor de spieren en gewrichten van onze wat oudere bezoekers, met name natuurlijk voor de mensen met reumatische klachten. Onze vaste klanten hadden overigens al de wens voor iets van wellness uitgesproken. We zijn blij dat we daarin in het voorjaar van 2023 kunnen voorzien.”

Samenwerking

‘Optisport brengt je in beweging’, luidt de slogan van de exploitant. Die slogan komt redelijk in de buurt van de naam van het gezondheids- en vitaliteitsproject van de gemeente Kerkrade, Vie – Leven in beweging. Schrooyen ziet overeenkomsten. “Zowel de gemeente als wij willen de mensen in beweging krijgen. We kunnen elkaar dus versterken. Het product van de één wordt sterker door het product van de ander en omgekeerd. Hopelijk leidt dat tot een vruchtbare samenwerking in de toekomst.”

Voor meer informatie kijk ook op www.optisport.nl/vie.

Laat een reactie achter