Ga naar hoofdinhoud

VMBO Holz in Kerkrade is gestart met een nieuw sport- en beweegconcept; ShuffleSports. Deze sport wordt twee dagen in de week, op woensdag en vrijdag, aangeboden als naschools sportaanbod.

Vie is trots dat Kerkrade als eerste gemeente in Nederland de pilot een heel jaar als naschools sportaanbod gaat aanbieden. Woensdag 9 maart is de samenwerking tussen Vie, NOC*NSF en VMBO Holz officieel bekrachtigd.

Over ShuffleSports

Dit is een initiatief vanuit NOC*NSF met als doel om meer jongeren in beweging te krijgen. Zij richten zich hier specifiek op jongeren uit het VMBO. Meer dan de helft (54%) van de jongeren op het vmbo voldoet namelijk niet aan de sport- en beweegrichtlijnen.
Bij deze sport draait het niet om prestatie, winnen en beter zijn dan een ander, maar om plezier maken met andere jongeren. Bij deze sport combineer je twee verschillende elementen uit verschillende sporten met elkaar, zodat iets geks en nieuws ontstaat wat nog nooit iemand heeft gedaan. Met ShuffleSports hoeven jongeren zich nooit te vervelen. Na een blok van een aantal weken kunnen ze zelf namelijk weer een andere ShuffleSports verzinnen en kiezen.

Wil je meer lezen over deze vorm van sport? Bekijk dan deze website. Hier vindt je alles over het ontstaan van deze nieuwe sport.

 

Bent u geïnteresseerd in onze nieuwsberichten en ontvangt u deze graag maandelijks in uw mailbox? Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Laat een reactie achter