Ga naar hoofdinhoud

Met de plaatsing van een plaquette in Vie hebben de Provincie Limburg, Stadsregio Parkstad Limburg, IBA Parkstad en de gemeente Kerkrade vrijdag hun bestuurlijke samenwerking bekrachtigd. De plaquette is een ontwerp van architect Erik Moederscheim van MoederscheimMoonen Architects en bedacht vanuit het idee van samenwerken. Hij beeldt een figuur uit die symbool staat voor de burger van Parkstad waarvoor Vie is ontwikkeld. In beweging én gezond.

Vier puzzelstukken

Om de samenwerking te verbeelden en de fysieke totstandkoming van het Vie gebouw te symboliseren is gekozen voor een plaquette die is opgebouwd uit vier (puzzel)stukken. Alleen als ze samen worden geplaatst is het een gehele plaquette en symboliseert het de bezegeling van het gebouw. Iedere partner heeft zijn eigen stuk in de nis geplaatst waarna het geheel zichtbaar werd.

Vie bestaat uit een fysiek deel, het nieuwe gebouw in Kerkrade met zwembaden, sporthal en de Vie Innovatie Hub Parkstad, en een niet-fysieke ontwikkeling. Deze betreft inmiddels ruim veertig programma’s op het gebied van gezondheid en vitaliteit en heeft als doel om de gezondheidsachterstanden van Kerkrade én de regio te verkleinen.

Op de foto zien we van links naar rechts Peter Bertholet van de Stadsregio, burgemeester Petra Dassen van Kerkrade, René Seijben van IBA Parkstad, wethouder Huub Wiermans van de gemeente Kerkrade en gedeputeerde Lia Roefs van de Provincie Limburg.

Laat een reactie achter