Ga naar hoofdinhoud
Ontdek de smaakcombinatie van knapperige venkel en pittige rucola. Een heerlijke keuze voor een gezonde en smaakvolle maaltijd. Dit eenvoudige gerecht staat binnen 20 minuten op tafel en is perfect voor 4 personen. Ontdek het recept via de volgende link: venkelsalade met rucola.

Zo maak je het klaar:

Dressing:
1. Rasp de buitenkant van de citroen boven de grote kom (alleen de gele schil!)
2. Knijp de citroen uit boven de grote kom
3. Voeg de magere yoghurt, olie, mosterd en honing toe
4. Snijd de olijven in plakjes
5. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes
6. Voeg de olijven en zongedroogde tomaten toe aan de dressing
7. Roer de dressing goed door

Salade:
1. Snijd de stengels van de venkelknollen af
2. Bewaar het fijne goed van de venkel
3. Halveer de venkelknollen
4. Verwijder de harde binnenkant
5. Neem de venkelknollen en snijd met de mandoline of rasp hele dunne plakjes
6. Schep de dunne plakjes venkel door de dressing
7. Laat dit niet langer dan 15 minuten intrekken
8. Schep de rucola door de salade

Boodschappenlijstje:

  • 2 venkelknollen
  • 100 gram rucola
  • Dressing ½ citroen
  • 3 lepels magere yoghurt
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • 2 zongedroogde tomaatjes op olie, goed uitgelekt en fijngesneden
  • zout en peper

Dit heb je ook nodig:

  • Grote kom Mandoline of rasp met plat mes

Laat een reactie achter