Ga naar hoofdinhoud

Ben je benieuwd naar hoe het gebouw van Vie van binnen uitziet, waar je straks een baantje zwemt of een potje basketbalt? Kom dan op zaterdag 12 maart tussen 10.00 en 14.00 uur naar het open huis. Aanmelden is niet nodig.

Vie ligt op het voormalige terrein van het Atrium Ziekenhuis in het stadshart van Kerkrade. Vanuit de Markt loop je er zo naartoe. Rondom de gebouwen wordt een parkachtige omgeving aangelegd die bewegen stimuleert.

Twee looproutes

Gemeente Kerkrade stelt Vie nu voor het eerst open voor de inwoners van Kerkrade en andere geïnteresseerden uit de regio. Er wordt nog volop gewerkt, toch kun je op 12 maart al via twee routes door het gebouw een goede indruk krijgen hoe het straks gaat worden. Helaas kunnen nog niet alle ruimtes worden bezocht. Tijdens het open huis kom je binnen via de hoofdingang vanuit de zijde van het Martin Buberplein. Je loopt vanuit daar naar de tribune van het zwembad of de tribune van de sporthal. Er zijn vertegenwoordigers van Vie zichtbaar aanwezig om het publiek te begeleiden en vragen te beantwoorden.

Inzetten op gezondheid en vitaliteit

Maar Vie is nog veel meer! Met Vie wil gemeente Kerkrade de levenskwaliteit van de inwoners van Kerkrade én de regio duurzaam verbeteren. Vie zet met tal van programma’s in op een gezonder en vitaler leven. De uitdaging is om in 2030 de gezondheidsachterstand ten opzichte van de rest van Nederland met 25 procent in te lopen. De gemeente werkt daarvoor samen met heel veel partners uit onder andere de zorg, sport, maatschappelijk werk en verenigingen. In het gebouw is ook de Vie Innovatie Hub Parkstad gevestigd. Daar worden onder andere de resultaten van de Vie- programma’s gevolgd. Ook worden er samen met de partners nieuwe programma’s ontwikkeld. Gemeente Kerkrade staat samen met Provincie Limburg, Stadsregio Parkstad Limburg en IBA Parkstad aan de wieg van dit project. De gebouwen van Vie zijn naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 klaar. Sporthal en zwembad zullen dan door verenigingen en publiek in gebruik genomen worden.

Laat een reactie achter