Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw introduceert een supermarkt in Kerkrade het Vie-schap. Jumbo Kerkrade Centrum en Jumbo Kerkrade West bieden – in navolging van Albert Heijn XL Kerkrade – vanaf dinsdag 3 mei gezonde Vie-recepten (maaltijden) aan. Steeds vaker werken Vie en haar partners samen aan de gezondheid en vitaliteit van de inwoners van Kerkrade en Parkstad.

Supermarktmanager en eigenaar Jos Geraets van de twee Jumbo vestigingen: “Wij zoeken graag de samenwerking met lokale, maatschappelijke projecten die de gezondheid en het welbevinden van onze klanten bevorderen. Vie is zo’n mooi maatschappelijk project. Een initiatief van de gemeente Kerkrade waarbij de inwoners van Kerkrade én Parkstad gedurende lange tijd worden ondersteund om een betere gezondheid te realiseren. En dat door middel van bewegen en een betere leefstijl. Goede voeding hoort daar natuurlijk ook bij. Door het aanbieden van gezonde, betaalbare en smakelijke Vie-recepten nemen wij daarin onze verantwoordelijkheid.”

Vie – Leven in beweging is het grootschalige gezondheids- en vitaliteitsproject van de gemeente Kerkrade. Doelstelling is het reduceren van de gezondheidsachterstand die Kerkrade én Parkstad hebben ten opzichte van de rest van Nederland. Dat gebeurt in een veertigtal programma’s waarin aandacht is voor gezondheid en vitaliteit in brede zin.

Gezonde recepten

In het Vie-schap worden tweewekelijks twee smakelijke, makkelijke, betaalbare én vooral gezonde recepten aangeboden. Compleet met bereidingswijze en boodschappenlijstje. Vie is verantwoordelijk voor de samenstelling van de recepten. Deze worden duidelijk zichtbaar en herkenbaar in de winkel, met de ingrediënten op dezelfde plek, gepresenteerd. De start is dinsdag 3 mei tot en met 17 mei met Bonenschotel en Zoetzure groenten met gebakken vis en rijst. Van 18 mei tot en met 31 mei staat er Omelet met gebakken groenten en Kabeljauw met courgette en kaas op het menu.

Laagdrempelig

Wethouder Huub Wiermans: “Jumbo omarmt nu ook al het gedachtegoed van Vie, daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. Steeds meer inwoners komen op een laagdrempelige manier in aanraking met Vie en zien wat gezonde voeding voor hen kan betekenen. Een leefstijl verander je niet van vandaag op morgen, maar deze Jumbo vestigingen en Albert Heijn XL Kerkrade laten de mensen zien dat gezond eten tot de mogelijkheden behoort.”

Laat een reactie achter