Ga naar hoofdinhoud

Voel jij je soms eenzaam en heb je behoefte aan meer contact? Dan is de online training Meer Contact misschien wel iets voor jou! De training is onlangs in Kerkrade gestart, maar er is nog voldoende plek om deel te nemen.

Een online training tegen eenzaamheid klinkt misschien gek, maar is het niet. Meer Contact biedt handvaten om makkelijker sociale contacten aan te gaan en is bedoeld voor mensen die zich zekerder willen voelen in het sociale verkeer. Eva Geelen van Bureau Over-ons dat de training heeft ontwikkeld: “We leren de deelnemers open te staan voor nieuwe contacten en trainen ze in sociale vaardigheden. Sociale drempels zitten besloten in de persoon zelf. Door meer aan de weet te komen over contact maken en houden, werk je duurzaam aan verbetering. Door steeds te focussen op het positieve gaan de mensen de wereld niet langer door een grijze, maar een leuke, gekleurde bril zien.”

Enthousiast

Wethouder Leo Jongen ( Ouderenbeleid en Volksgezondheid) is enthousiast over de online training, die bedoeld is voor volwassenen van 18 jaar en ouder. Mensen die graag meer sociale contacten willen en bereid zijn om daar zélf wat voor te doen. “Meer Contact is een nieuw digitaal instrument dat we inzetten in het verminderen van eenzaamheid”, zegt hij. “Tegenwoordig heeft bijna iedereen een computer of laptop om e-mails op te ontvangen en een mobiele telefoon met whatsapp. In eerste instantie moet je waarschijnlijk even een drempel over om je in te schrijven, maar deze training zal zeker zijn vruchten afwerpen. Daar ben ik van overtuigd.”

Niet moeilijk

Meer Contact is een individueel zelfhulpprogramma en maakt deel uit van het programma Vie- Leven in beweging. Medewerkers van Impuls begeleiden de deelnemers bij de training. Deelnemers ontvangen gedurende 60 dagen iedere dag een gepersonaliseerde e-mail met informatie, bewustwordingsoefeningen en praktijkopdrachten. Ze zijn iedere dag zo’n 10 minuten met de training bezig.

Deelname is gratis.

Voor meer informatie of meedoen kunt u contact opnemen met Sharon Essers van Impuls. Zij is bereikbaar via 045-5456351 of [email protected]

Laat een reactie achter