Ga naar hoofdinhoud

Kom erbij! De Week tegen Eenzaamheid 2023 is van 28 september t/m 4 oktober. In deze week staan ontmoeting en verbinding centraal.

Door het hele land is er tijdens de Week tegen Eenzaamheid extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan deze week  door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport organiseert deze week in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid.

Kom jij ook?

Iedereen kan meedoen! Maak kennis met activiteiten in onze gemeente. Er is voor ieder wat wils, van frietenavond tot haakcafé, van beweegtuin tot workshop. Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten. In dit boekje vind je een overzicht van alle activiteiten die worden georganiseerd. Stap over de drempel, sluit je aan en geniet. Het leven is immers zoveel mooier wanneer je het met iemand kunt delen.

Eenzaamheid

1 op de 10 mensen in Nederland voelt zich erg alleen. Nog eens 1 op de 3 Nederlanders heeft er wel eens last van. Het wordt gekenmerkt door het gevoel van niet verbonden zijn. De impact is aanzienlijk, vooral wanneer het langdurig aanhoudt. Het kan leiden tot ernstige gezondheidsrisico’s, verminderde participatie in de samenleving en een algemeen gevoel van welzijn en geluk dat ontbreekt.

Laat een reactie achter