Zo maak je het klaar:
Dressing:
1. Rasp de buitenkant van de citroen boven de grote kom (alleen de gele schil!)
2. Knijp de citroen uit boven de grote kom
3. Voeg de magere yoghurt, olie, mosterd en honing toe
4. Snijd de olijven in plakjes
5. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes
6. Voeg de olijven en zongedroogde tomaten toe aan de dressing
7. Roer de dressing goed door
Salade:
1. Snijd de stengels van de venkelknollen af
2. Bewaar het fijne goed van de venkel
3. Halveer de venkelknollen
4. Verwijder de harde binnenkant
5. Neem de venkelknollen en snijd met de mandoline of rasp hele dunne plakjes
6. Schep de dunne plakjes venkel door de dressing
7. Laat dit niet langer dan 15 minuten intrekken
8. Schep de rucola door de salade
Boodschappenlijstje:
- 2 venkelknollen
- 100 gram rucola
- Dressing ½ citroen
- 3 lepels magere yoghurt
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- 2 eetlepels zwarte olijven
- 2 zongedroogde tomaatjes op olie, goed uitgelekt en fijngesneden
- zout en peper
Dit heb je ook nodig:
- Grote kom Mandoline of rasp met plat mes