Ga naar hoofdinhoud

Albert Heijn XL Kerkrade en Vie werken samen aan de gezondheid en vitaliteit van de inwoners van Kerkrade en Parkstad. Twee maanden geleden is het zogeheten Vie-schap als pilot geïntroduceerd in de Albert Heijn XL-vestiging aan de Ring 5 in Kerkrade. In het Vie-schap worden smakelijke, makkelijke, betaalbare én vooral gezonde recepten (maaltijden) aangeboden. Compleet met bereidingswijze en boodschappenlijstje.

Supermarkmanager Ger Gootzen van Albert Heijn XL maakt de eerste balans op: “De reacties van de klanten zijn ronduit positief. Ze vinden de recepten gezond, lekker, snel te bereiden en voordelig. Onze klanten proberen vaker een recept. We zijn hartstikke tevreden over de start van het Vie-schap.”

Gootzen hoefde niet lang na te denken om de samenwerking met Vie aan te gaan. “Albert Heijn wil samen met Vie beter eten bereikbaar maken voor iedereen. Want als je gezond eet, zit je lekker in je vel. Ik heb goede ervaringen met de gemeente Kerkrade. We hebben al eens samen een project gedaan op het gebied van gezondheid. We hebben hier samen met de kinderen van de basisscholen een gezonde lunch gemaakt. Alles wat met beter eten en het stimuleren van gezondheid te maken heeft vinden we zeer belangrijk.”

Trots

De gemeente Kerkrade is blij met Albert Heijn als partner. Wethouder Huub Wiermans: “We zijn trots dat de grootste kruidenier van Nederland met ons in Kerkrade de schouders wil zetten onder het aanbieden van gezonde voeding. Dit is voor Vie een belangrijke stap. De exposure die Vie in Albert Heijn krijgt is fantastisch en helpt ons het Vie-gedachtegoed verder te verspreiden. Op een laagdrempelige manier bieden we in deze Albert Heijn onze inwoners een gezonde leefstijl aan.”

Lekker

Vie is verantwoordelijk voor de samenstelling van de recepten. Tweewekelijks worden er twee recepten duidelijk zicht- en herkenbaar in de winkel – met de ingrediënten op dezelfde plek – gepresenteerd. “Broccoli met gesmolten kaas en meergranenrijst viel in de eerste weken zeer in de smaak, daar waren we in de winkel snel doorheen”, zegt Ger Gootzen. “Ik heb het natuurlijk zelf ook geproefd en inderdaad: het was hartstikke lekker.”

Promotie

De start van het Vie-schap is goed gelukt, maar er is zeker nog terrein te winnen, zegt Gootzen. “Misschien kunnen we nóg iets meer doen aan promotie, bijvoorbeeld in de vorm van een promotiestand in de winkel, want niet iedereen is al bekend met Vie.” De pilot duurt een half jaar. “Bij succes gaan we wat ons betreft zeker hiermee verder. Albert Heijn en Vie versterken elkaar immers in het stimuleren van gezondheid.”

Wethouder Huub Wiermans: “We zijn heel tevreden met deze overeenkomst met Albert Heijn, mogelijk tonen in de toekomst ook andere supermarkten interesse. We willen het Vie-schap straks ook aanbieden bij sportclubs en tankstations in Kerkrade en Parkstad. Het credo van Vie luidt niet voor niets Leven in beweging. Vie staat nooit stil en zal de komende tien jaar op tal van plekken in de samenleving opduiken.”

Laat een reactie achter