Ga naar hoofdinhoud

Ieder kind in Limburg verdient een gezonde toekomst. Daarom is met ingang van de opening van Vie het programma Keigezond Kerkrade van start gegaan. 1 op de 7 Nederlandse kinderen heeft te maken met overgewicht en obesitas. Daar gaat Keigezond Kerkrade op een positieve manier verandering in brengen, door gratis een helpende hand te bieden aan kinderen met overgewicht én hun gezin.

In een veilige en vertrouwde omgeving kunnen kinderen en ouders stap voor stap werken aan het creëren van een gezonde(re) leefstijl. Want heb je een gezonde leefstijl, dan voel je je fysiek beter en zit je lekkerder in je vel. Een centrale zorgverlener en kinderleefstijlcoach gaan samen aan de slag en kijken met het gezin naar de persoonlijke doelen en de hulp die daarbij nodig is. Het traject duurt 1 tot 3 jaar.

Bekijk hier de folder van Keigezond Kerkrade.

Meedoen met Keigezond Kerkrade

Om deel te kunnen nemen aan het programma kun je jezelf aanmelden via www.keigezondkerkrade.nl. Ook de huisarts of jeugdverpleegkundige/jeugdarts van de GGD kan de aanmelding regelen. Na aanmelding neemt de centrale zorgverlener contact op voor een kennismakingsgesprek.

Er zijn enkele voorwaarden waaraan moet worden voldaan om deel te kunnen nemen. Zo moet het kind jonger zijn van 18 jaar en overgewicht of obesitas hebben. Bovendien moet het gezin woonachtig zijn in de gemeente Kerkrade.

Unieke netwerkaanpak

Keigezond Limburg is een provinciale samenwerking. Gemeenten en zorgverzekeraars CZ en VGZ financieren de ondersteuning en begeleiding van de kinderen, ieder binnen het eigen domein. De monitoring en evaluatie is in handen van de Academische Werkplaats Zuid-Limburg, MUMC+ en beide GGD’en.

De volgende organisaties zijn aangesloten bij Keigezond Limburg:

Vragen? Stel ze gerust!

Voor vragen en meer informatie kun je contact opnemen met de centrale zorgverlener via [email protected].

Laat een reactie achter