Ga naar hoofdinhoud

In 2020 gaf bijna de helft van de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder aan eenzaam te zijn. In Kerkrade ligt het percentage nog hoger dan het landelijk gemiddelde: 54,3%. Eenzaamheid is een probleem dat bij alle leeftijden voorkomt en kan veel oorzaken en gevolgen hebben.

Eenzaamheid kunnen we alleen samen aanpakken. De aanpak in Kerkrade is een gezamenlijk product van de coalitie ‘Kerkrade: samen tegen eenzaamheid’. Deze coalitie is in oktober 2020 gevormd en bestaat inmiddels uit meer dan dertig uiteenlopende partijen zoals gemeenten, zorgpartijen, woningstichtingen, huisartsen en culturele organisaties.

Eenzaamheid kan niet op één manier aangepakt worden en daarom vraagt het om een breed palet aan projecten. Benieuwd naar de projecten die eenzaamheid tegengaan in Kerkrade? Die vind je hieronder.

Voel jij je eenzaam? Bel dan met het Meldpunt Eenzaamheid (Ouderenwelzijn Kerkrade, Impuls) via 045-5456351 of mail naar [email protected]

Kaffieklatsj

Tijdens de Kaffieklatsj bijeenkomsten wordt onder het genot van een kop koffie of thee geluisterd naar wat er speelt in de wijk en wat de wensen in de buurt zijn. Voor de buurtkamers en huiskamerprojecten waar Kaffieklatsj georganiseerd wordt, stelt de organisatie geld beschikbaar. Hiermee kunnen kleine attenties ter gelegenheid van bijzondere gebeurtenissen, zoals een verjaardag, jubileum en dergelijke, betaald worden.

Betrokken partijen

  • Gemeente Kerkrade;
  • Seniorenraad;
  • Adviesraad Maatschappelijke Ondersteuning;
  • Welzijnsinstelling Impuls;
  • Woningstichtingen;
  • MeanderWonen.
Meer informatie of direct aanmelden. Neem via deze link contact met ons op.

Laat een reactie achter