Ga naar hoofdinhoud
Ontdek de Italiaanse bol met tonijn. Een verfrissend lunchgerecht met een bereidingstijd van 15 minuten. Deze lunchmaaltijd is perfect voor 4 personen. Bekijk het recept via de volgende link: Italiaanse bol met tonijn

Zo maak je het klaar:

1. Laat de tonijn uitlekken in een
zeef.
2. Pers het teentje knoflook uit.
3. Meng in een kom de knoflook,
olijfolie, oregano, het
citroensap, zout en peper tot
een dressing.
4. Snijd de tomaat, komkommer
en paprika in blokjes.
5. Snijd de bosui in ringetjes.
6. Voeg de gesneden groenten
en de gemengde sla toe aan
de dressing.
7. Schep alles door elkaar.
8. Snijd de groene olijven in
plakjes.
9. Snijd de Italiaanse bol open
en verdeel de salade erover.
10. Verdeel de tonijn over de salade.
11. Verdeel de kappertjes en plakjes groene olijf
over de tonijn.
12. Druk de bovenkant van de Italiaanse bol aan.

Boodschappenlijstje:

  • 4 Italiaanse bollen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 tomaat
  • 1⁄4 komkommer
  • 1⁄2 gele paprika
  • 100 gram gemengde sla
  • 1 bosui
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 6 groene olijven

Ook nodig:

  • Mengkom
  • Zeef

Laat een reactie achter