Ga naar hoofdinhoud

Kerkrade is een prachtige sportaccommodatie rijker. Maandag 5 september ging Vie officieel open voor het publiek. Zo’n dertig zwemmers uit Kerkrade en omgeving probeerden voor de eerste keer het water uit. Wij waren erbij en peilden de eerste reacties.

“Een prachtig complex”, zegt mevrouw Van Grinsven (70) uit Simpelveld. “Schoon en helder water en weinig chloorgebruik. Het was eigenlijk iets te druk vandaag. Je moest goed opletten om niet tegen iemand aan te zwemmen.” Ook mevrouw Aretz (61) uit Heerlen vond het druk. “Je moest echt wel even je weg zoeken in het water. Het gebouw is geweldig. Multifunctioneel. Incluis een mooie horecaruimte.”

Bovenregionale aantrekkingskracht
“Er waren nogal wat bezoekers uit de regio, heb ik gehoord”, zegt de 73-jarige Theo uit Kerkrade. “Dat kan ik goed begrijpen, want dit zwembad heeft bovenregionale aantrekkingskracht. Hartstikke mooi dat we vandaag zijn begonnen. Dit is een prachtige accommodatie. Hier mag Kerkrade trots op zijn.” “Mijn fysiotherapeut heeft me geadviseerd om te gaan zwemmen vanwege mijn rugproblemen”, zegt Ramon (37) uit Heerlen. “Het zwembad oogt zeer modern en de faciliteiten zijn goed. Binnenkort kom ik met onze kleine nog eens terug. Natuurlijk kom ik ook weer banen zwemmen als mijn rug er baat bij heeft.”

Wethouder Jo Schlangen, Vie-coördinator, kwam ook even poolshoogte nemen. “Een paar duizend mensen zijn tijdens de Open Dagen al een kijkje komen nemen. We zullen de komende tijd veel van deze mensen terugzien in Vie. Want dit complex nodigt uit om te gaan bewegen. Het is nieuw, state of the art, duurzaam, mooier kan eigenlijk niet.” Mevrouw Otten (67) uit Kerkrade zegt: “Ik ben blij dat we vandaag weer kunnen beginnen. Normaal zwem ik drie keer per week, maar de afgelopen drie weken heb ik stilgelegen. Het water was voor mij net iets te warm. Daar doen ze nog iets aan, heb ik begrepen.”

Zwemmen essentieel
De veertigjarige Thomas Jung uit Heerlen gaat iedere dag zwemmen om zijn lichaam na een ongeval soepel te houden. “Zwemmen is voor mij essentieel. Dit complex is geweldig. Zwembad, kleedruimtes, douches, allemaal prima. Hopelijk behoort een jaarabonnement in Vie ook ooit tot de mogelijkheden. Omdat ik iedere dag ga zwemmen is het op jaarbasis een dure aangelegenheid.”

“We hopen dat deze nieuwe accommodatie de mensen aanmoedigt om in beweging te komen”, zegt wethouder Schlangen tenslotte. “We willen immers met Vie – Leven in beweging de gezondheid en vitaliteit van de inwoners van Kerkrade en Parkstad bevorderen. De accommodaties in de wijken waar mensen al bewegen zijn daarin óók hartstikke belangrijk. Ze dragen allemaal bij aan het gedachtegoed van Vie.”

 

Bekijk hier de laatste nieuwsartikelen van Vie.

Laat een reactie achter