Ga naar hoofdinhoud

Vandaag bracht een delegatie Haagse rijksambtenaren een werkbezoek aan Zuid-Limburg voor een brede ideeën uitwisseling over diverse onderwerpen. In de Vie Innovatie Hub Parkstad in Kerkrade werd de delegatie welkom geheten door Frank van Lissum van Provincie Limburg.

Rondleiding Vie Kerkrade

Berry Jacobs, Progammamanager Vie, verzorgde een rondleiding door het gebouw en lichtte de programmatische lokale en regionale aanpak van Vie toe. Namens GGD Zuid Limburg presenteerde Marjon Hulst de ‘Zuid-Limburgse aanpak gezondheid’, met inzet van de regionale preventie infrastructuur.

Vervolgens werd door Kerensa Kuijpers van Gemeente Kerkrade en Michèle van de Bragt van Stadsregio Parkstad Limburg een toelichting gegeven op de ‘Integrale wijkaanpak’, inclusief voorbeelden van de samenwerking tussen de gemeente en zorg en welzijn. Marc Hendriks, Andrew Simons, Anita Marx, en Sandy Deckers verzorgden een toelichting op de Gezonde Basisschool van de Toekomst en de Rijke Schooldag. Daarbij werd aandacht gevraagd voor de opschaling van deze succesvolle initiatieven.

Bezoek HuB. Kerkrade

Vervolgens werd HuB. Kerkrade,  de centrale ontmoetingsplaats met o.a. bibliotheek en theater in het stadshart van Kerkrade, bezocht. Tijdens een wandeling door de bibliotheek gaf Egid van Houtem een toelichting op de armoedeproblematiek en laaggeletterdheid in de regio en de rol die de bibliotheek speelt om dit te verbeteren.

Het bezoek in Kerkrade werd afgesloten met een levendige discussie. Daarbij werd nadrukkelijk besproken welke mogelijkheden de Haagse gasten zelf zagen om bij te dragen aan de opgaven in de regio. Gezamenlijk werd geconcludeerd dat de uitwisseling tussen Den Haag en de regio waardevol is. Het draagt bij aan een beter begrip van regiospecifieke problemen en oplossingsrichtingen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Laat een reactie achter