Ga naar hoofdinhoud

Ruim een halfjaar geleden werd het Vie-schap geïntroduceerd bij Albert Heijn XL Kerkrade. Inmiddels hebben twee filialen van Jumbo in Kerkrade het Vie-schap ook geadopteerd en een plek gegeven in de winkel. MeanderGroep diëtist Anita van Meijel stelt de recepten voor het Vie-schap met veel zorg en aandacht samen. Hierbij hanteert ze altijd haar motto: maak het niet te moeilijk!

Vie-schap bij lokale supermarkten

Het zal je niet ontgaan zijn dat Vie sinds maart dit jaar ook in de supermarkt te vinden is. In het speciaal voor Vie ingerichte schap vind je gezonde, laagdrempelige recepten die ook nog eens gemakkelijk te bereiden én betaalbaar zijn. Bovendien liggen alle ingrediënten al voor je klaar! Met het aanbieden van deze recepten middels het Vie-schap, tonen lokale supermarkten hun maatschappelijke betrokkenheid en werken zijn samen met Vie aan de vitaliteit en gezondheid van de inwoners van Kerkrade en Parkstad.

Vitaliteit is meer dan alleen bewegen

Ook Anita wil graag haar steentje bijdragen aan dit doel. “Ik merk dat mensen in deze regio niet veel bezig zijn met hun gezondheid. Het staat op een laag pitje”, vertelt ze. “Er wordt al gauw voor ongezonde alternatieven gekozen, omdat dit veelal goedkoper is. Daarom probeer ik op laagdrempelige wijze mensen aan gezond eetgedrag te helpen.” Via haar werk bij MeanderGroep, kwam ze in contact met Vie en hoorde ze van de plannen over het Vie-schap. “Bewustzijn rondom vitaliteit probeer ik, net als Vie, uit te dragen in mijn werk als diëtist”, aldus Anita.

Een vitale levensstijl bestaat niet alleen uit veel bewegen. Voeding is net zo belangrijk, weet Anita. “Het zit in de kleine dingen. Want eet je gezond, dan profiteert niet alleen je lichaam, maar ook je mentale gesteldheid ervan.” Daarom zorgt Anita ervoor dat je met de recepten uit het Vie-schap gerechten boordevol vitaminen en andere goede voedingsstoffen op tafel zet. “Neem bijvoorbeeld mijn persoonlijke favoriet, de Mexicaanse wrap met kip. Gekruide stukjes vlees, verse ijsbergsla en komkommer, walnoten, maïs, zilveruitjes en dat allemaal in een volkoren tortilla. Wraps worden vaak geassocieerd met ongezonde voeding, maar deze variant bewijst het tegendeel.”

Maak het niet te moeilijk

Eén ding is zeker: met de recepten uit het Vie-schap zet je gezonde, heerlijke en makkelijk te bereiden gerechten op tafel. Iedere twee weken liggen er nieuwe receptkaarten klaar bij de aangesloten supermarkten. Anita: “Maak het jezelf vooral niet te moeilijk door aan de slag te gaan met veel ingrediënten of kruiden. Houd het simpel, dat is óók lekker!”

Bent u geïnteresseerd in onze nieuwsberichten en ontvangt u deze graag maandelijks in uw mailbox? Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Laat een reactie achter