Ga naar hoofdinhoud

Zo maak je het klaar:

  1. Snijd de prei, de rode ui en de paprika klein in fijne stukjes.

  2. Voeg de Griekse kruiden aan het gehakt toe en bak dit gaar. Bak de fijn gesneden groenten even mee. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

  3. Snijd de komkommer over de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Dit kun je het beste met een lepeltje doen.

  4. Pel de teentjes knoflook en snijd deze klein. snijd ook een paar takjes munt fijn en doe deze bij de knoflook.

  5. Rasp de komkommer helemaal fijn en doe deze samen met de fijn gesneden knoflook en takjes munt in de Griekse yoghurt. Roer alles goed onder elkaar. Doe er nog een eetlepel olijfolie bij en eventueel wat zout en peper.

  6. Smeer de zelfgemaakte tzatziki uit over de wrap. (let op je hebt deze hoeveelheid gemaakt voor 4 wraps). Doe hierna wat van het gehakt met de groenten erop en wat ijsbergsla.

  7. Belangrijk! Rol de wrap goed strak op wikkel deze in vershoudfolie. Hierna leg je ze in de ijskast. Op deze manier wordt de wrap stevig en is die erg gemakkelijk te eten.

Boodschappenlijstje:

  • 40 gram mager rundergehakt

  • 4 bieten- of wortelwraps

  • 1 prei

  • 1 rode ui

  • 1 rode, gele en groene paprika

  • 1 klein zakje ijsbergsla 120 gram Griekse yoghurt (2% vet)

  • 1/2 komkommer

  • Verse munt

  • 2 teentjes knoflook

  • Griekse kruiden

  • Olijfolie

Laat een reactie achter