Ga naar hoofdinhoud

Wil je ook graag werken aan een gezonder leven en een gezond gewicht? Je hoeft het niet alleen te doen, healthyLIFE is er voor je! Je kunt nu kosteloos meedoen!

Gezond leven is niet altijd gemakkelijk. We moeten veel verleidingen weerstaan: overal om ons heen is eten en drinken. Daarnaast bewegen we vaak te weinig. Ook stress en onvoldoende slaap hebben invloed op onze leefstijl en kunnen ons gewicht beïnvloeden. Maar je kunt je leefgewoonten veranderen!

HealthyLife in Kerkrade

Bij de gemeente Kerkrade staan vitaliteit en gezondheid hoog in het vaandel. We willen inwoners graag helpen bij het verbeteren van hun gezondheid en vitaliteit met ons gezondheidsprogramma Vie – Leven in beweging.

Tijdens dit programma ga je twee jaar lang aan de slag met persoonlijke doelen om gezonder te leven en uiteindelijk een gezonder gewicht te bereiken. Je kiest zelf de manier en stappen die het beste bij jouw leven passen. Een leefstijlcoach begeleidt je via groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken in het bereiken van je doelen. Kleine aanpassingen kunnen vaak al een groot effect hebben!

Daarnaast ga je actief aan de slag onder begeleiding van een beweegcoach. Veertien weken lang beweeg je wekelijks in een kleine groep, zo veel mogelijk in je eigen wijk. De beweegcoach van The Move Factory inspireert en begeleidt je om het bewegen na die 14 weken zelf voort te zetten, bijvoorbeeld met een vriend(in) of buurtbewoner of bij een sportvereniging.

Het uiteindelijke doel is dat je na twee jaar healthyLife zelf door kunt gaan met gezond eten, actief bewegen en een gezond gewicht behoudt.

Meedoen

Wil je kosteloos en in (of dichtbij) je eigen wijk aan healthyLIFE meedoen om in twee jaar tijd je leefgewoonten, gewicht en gezondheid te verbeteren? Woon je in Kerkrade en heb je:

  • Overgewicht (BMI 25-30) en risico op diabetes type II, hart- en vaatziekten, artrose of slaapapneu?
  • Zwaar overgewicht (BMI >30)?

Bespreek je interesse met je huisarts of praktijkondersteuner. Als je aan de criteria voldoet, kan deze je doorverwijzen naar healthyLIFE.

Kijk hier voor meer informatie over healthyLIFE!

Laat een reactie achter