Ga naar hoofdinhoud

Deelnemers die het programma Vitaal Kerkrade succesvol afronden, mogen een jaar lang gratis sporten via het Volwassenfonds Sport & Cultuur met een maximumvergoeding van € 260,-. De gemeente Kerkrade heeft hiertoe een overeenkomst getekend met het Volwassenenfonds.

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur ondersteunt volwassenen met een laag inkomen om mee te doen aan sport en cultuur. Het fonds betaalt de kosten voor deelnemers direct aan de sportvereniging of cultuurinstelling.

Wethouder John Roland (Participatie): “Sporten zorgt voor een belangrijke, positieve bijdrage aan het welzijn van mensen. Niet alleen lichamelijk, maar zeker ook geestelijk. Sporten kan bijdragen om iemands eigenwaarde te vergroten en om iemand letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Dat is onder andere wat wij beogen met Vitaal Kerkrade. Door de financiële ondersteuning en expertise van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur kunnen wij bewegen op een zeer laagdrempelige manier aanbieden. Daar ben ik ontzettend blij mee.“

Participeren naar eigen vermogen

Vitaal Kerkrade is een programma van Vie – Leven in beweging voor mensen die een uitkering ontvangen binnen de participatiewet. Twaalf weken gaan de deelnemers samen aan de slag met de thema’s voeding, beweging, leefstijl en participatie. Het doel van het programma is dat iedere deelnemer na afloop participeert naar zijn of haar vermogen. Voor de één kan dat mogelijk een re-integratie traject betekenen, voor de ander wellicht vrijwilligerswerk.

Daarnaast krijgen de deelnemers in het programma handvaten aangereikt voor een vitale levenswijze. John Roland: “Het allerbelangrijkste wat wij de deelnemers willen meegeven, is dat een vitale levensstijl ook heel leuk kan zijn. Door de samenwerking met het Volwassenenfonds hopen we dat ze ook op langere termijn een vitalere levensstijl behouden.”

Laat een reactie achter