Zo maak je het klaar:
Zet 2 pannen met water op
en laat ze koken.
Kook de rijst volgens de stappen op de verpakking.
Zet de oven aan op 200 graden.
Snijd de ui in kleine stukjes.
Kook de broccoli in 3 minuten.
Giet de broccoli af in een vergiet.
Neem de ovenschaal en meng hierin de broccoli, de ui en de gekookte rijst. Voeg 1/4 van de kaas toe. Bewaar de rest.
Meng alles goed door elkaar.
Pers de knoflook boven een mengkom.
Voeg hier de eieren en de melk aan toe.
Meng alles goed door elkaar.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Giet het mengsel in de ovenschaal.
Verdeel het restje kaas over het gerecht.
Plaats de ovenschaal voor 35 minuten in de warme oven.
Boodschappenlijstje:
1 doosje meergranenrijst
250 gram broccoliroosjes
150 gram magere geraspte kaas
1 ui
4 eieren
100 ml halfvolle melk
2 teentjes knoflook
peper
zout
Dit heb je ook nodig:
ovenschaal
oven
mengkom