Ga naar hoofdinhoud

In 2020 gaf bijna de helft van de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder aan eenzaam te zijn. In Kerkrade ligt het percentage nog hoger dan het landelijk gemiddelde: 54,3%. Eenzaamheid is een probleem dat bij alle leeftijden voorkomt en kan veel oorzaken en gevolgen hebben.

Eenzaamheid kunnen we alleen samen aanpakken. De aanpak in Kerkrade is een gezamenlijk product van de coalitie ‘Kerkrade: samen tegen eenzaamheid’. Deze coalitie is in oktober 2020 gevormd en bestaat inmiddels uit meer dan dertig uiteenlopende partijen zoals gemeenten, zorgpartijen, woningstichtingen, huisartsen en culturele organisaties.

Eenzaamheid kan niet op één manier aangepakt worden en daarom vraagt het om een breed palet aan projecten. Benieuwd naar de projecten die eenzaamheid tegengaan in Kerkrade? Die vind je hieronder.

Voel jij je eenzaam? Bel dan met het Meldpunt Eenzaamheid (Ouderenwelzijn Kerkrade, Impuls) via 045-5456351 of mail naar [email protected]

BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus is een aanvulling op de in Kerkrade succesvolle Boodschappenbus. Naast de praktische kant van samen boodschappen doen, vormt de bus ook een sociale ontmoetingsplek. In de BoodschappenPlusBus ontmoeten ouderen elkaar, maar ook de vrijwilligers die de bus besturen en ouderen ondersteunen. De ‘Plus’ van de bus is het activiteitenprogramma dat welzijnsinstelling Impuls ontwikkelt. De bus kan namelijk ook ingezet worden voor vervoer naar laagdrempelige sociale activiteiten. Uiteraard tegen lage kosten voor de deelnemers.

Betrokken partijen

Meer informatie of direct aanmelden. Neem via deze link contact op met Meldpunt Eenzaamheid

Laat een reactie achter