Zo maak je het klaar:
Was de snijbonen en snijd ze in stukjes.
Kook de snijbonen voor 5 minuten.
Giet de snijbonen daarna af en laat ze koud worden in koud water.
Snijd de bacon, pel de uien en snijd beide uien in kleine stukjes.
Neem een grote pan en laat de vloeibaar bak en braad boter warm worden.
Voeg de gesneden ui en bacon toe en bak kort aan.
Voeg de limabonen en kidneybonen hier aan toe en bak kort mee.
Maak de groentebouillon door het blokje op te lossen in 750 ml warm water.
Voeg de groentebouillon en het bonenkruid toe.
Kook zachtjes samen voor 10 minuten.
Was de citroen en rasp de gele schil van de citroen.
Knijp het sap uit de citroen.
Voeg de gele schil en het citroensap toe aan het gerecht.
Roer alles nog eens goed door.
Zet het gerecht op tafel met voor iedereen 1 snee brood.
Boodschappenlijstje:
300 gram verse snijbonen 1 blikje limabonen (of witte bonen)
1 blikje kidneybonen
750 ml water
1 blokje groentebouillon
bonenkruid (vers of gedroogd)
1 citroen
100 gram bacon
2 kleine uien
2 eetlepels vloeibaar bak en braad boter
4 sneetjes brood