Ga naar hoofdinhoud

Vanwege het hoge aantal coronabesmettingen en de verscherpte coronamaatregelen gaat de geplande officiële opening van de KWIEK beweegroute vandaag, woensdag 1 december, in Kerkrade niet door. Mogelijk volgt volgend jaar het officiële moment. MeanderGroep Zuid-Limburg heeft de KWIEK beweegroute, die al sinds september in gebruik is, met ondersteuning van de gemeente Kerkrade gerealiseerd. 

Wat is een KWIEK beweegroute?

KWIEK is een wandel- en beweegroute, die gebruik maakt van het straatmeubilair in de buurt. Volg de route en train uw balans, kracht en uithoudingsvermogen. Leuk om te doen en goed voor lichaam en geest.

Hoe herken ik de KWIEK beweegroute?

De beweegroute is aangegeven met oranje-witte pijltjes op de stoepen en speciale tegels met opdrachten. De start en finish zijn bij de entree van zorg– en revalidatiecentrum Hambos. Daar staat een informatiebord met een overzicht van de route. Door hier te klikken kunt u de route op uw smartphone laden.

Voor wie is de KWIEK beweegroute bedoeld?

De beweegroute was allereerst bedoeld voor de klanten van dagcentrum Prima Vista, gelegen in zorg– en revalidatiecentrum Hambos. Bij de realisatie van de route zijn ook de bewoners (en bezoekers) van de Hambos en de Kapelhof betrokken. Maar nu de route er eenmaal is, kan iedereen hier gebruik van maken, jong en oud.

Hoe lang is de KWIEK beweegroute?

De beweegroute bestaat uit 2 lussen van elk minder dan 1 kilometer. U kunt per keer één lus lopen of meteen 2 achter elkaar.

Hoe is de KWIEK beweegroute ontstaan?

Medewerkers van MeanderGroep hebben het initiatief genomen. Het fonds FNO heeft de subsidieaanvraag van Miriam Halbach, manager Prima Vista, gehonoreerd. De Gemeente Kerkrade heeft geholpen met het ontwerp en aanleg van de route.

Wat zeggen gebruikers van de KWIEK beweegroute?

“Ik denk dat we hier nog jaren plezier van hebben.” “De route is zeker aan te bevelen voor iedereen die dat kan.” “Ik vond het geweldig.”

Vragen of opmerkingen

Voor vragen en/of opmerkingen over de KWIEK beweegroute kunt u contact opnemen met Meander, afdeling Marketing & Communicatie MeanderGroep Zuid-Limburg, [email protected] en/of de afdeling Communicatie en Marketing van de gemeente Kerkrade, [email protected]

 

Laat een reactie achter