De feestdagen staan voor de deur. Weet jij nog niet wat je op tafel wil zetten? Vie helpt een handje! Dit kipcocktail kerstrecept is ideaal voor Kerst of een ander feestelijk etentje. Dit voorgerecht is perfect voor 4 personen. Download de receptkaart of lees hieronder verder.
Zo maak je het klaar:
- Snijd de gerookte kipfilet in blokjes.
- Giet het vocht van de asperges en champignons weg.
- Snijd de asperges in stukken van ongeveer 4 centimeter.
- Was de bleekselderij en snijd in dunne plakken.
- Giet het vocht van de ananas en snij eventueel nog in stukken.
- Hak de walnoten in kleine stukken.
- Pak een glaasje en bedek de bodem met een blaadje sla.
- Meng de gerookte kipfilet, asperges, champignons, bleekselderij, ananas en walnoten voorzichtig door elkaar en verdeel ze over de glaasjes.
- Doe de slasaus, tomatenketchup, zure room, citroensap, peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper in de mengkom. Meng dit door elkaar tot een saus.
- Verdeel de saus over de kipcocktails.
- Snijd de peterselie fijn.
- Strooi de peterselie over de kipcocktails.
Boodschappenlijstje:
- 1 gerookte kipfilet
- 4 stengels bleekselderij
- 40 gram walnoten
- 1 blik ananas op eigen sap of water
- 1 pot champignons
- 1 pot asperges
- 4 blaadjes sla
- 4 eetlepels halfvolle slasaus
- 1 eetlepel sherry (eventueel)
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 1 potje zure room light
- ½ eetlepel citroensap
- peper
- zout
- paprikapoeder
- cayennepeper
- verse of gedroogde peterselie
Ook nodig:
- 4 ondiepe glaasjes
- kleine mengkom